Yoga del av samtalsterapi

Hantera jobbiga känslor.

Mindfulness har varit populärt i många år nu. I konceptet ingår både kropp och själ i en strävan efter att kunna vara mer i nuet för att kunna njuta av bra känslor och kunna hantera jobbiga känslor innan de blir överväldigande.

Samtalsterapi handlar ofta om att komma förbi någon form av känslomässigt eller tankemässigt hinder. Ibland kan det dock vara svårt att identifiera precis vad som är fel, vi har bara en olustig känsla av att något skaver, av att något inte känns riktigt bra. Här har det blivit poppis att använda sig av yoga för att få bättre kroppskännedom för att i sin tur kunna känna igen fysiologiska symptom på olika känslor vi har.

Lugnande fysisk effekt.

Precis som känslor och tankar kan påverka hur vi känner oss i kroppen så kan kroppen påverka hur vi känner oss och hur vi styr våra tankar. Yogan har en lugnande fysisk effekt och andningsövningar som används inom yoga kan vara mycket effektiva mot både stress och ångest.

Hos Hälsobalans i Helsingborg kan du få tillgång till både yoga och samtalsterapi så du kan prova den i tandem för att jobba med helheten. När kropp och själ är i balans har du de absolut bästa förutsättningarna för att kunna må bra.