Ayur Yoga

Ayur yoga är en lugn yogastil och en relativt ny gren på hathayoga-trädet. Med mjuka fysiska rörelser i kombination med andningsövningar och meditation strävar utövaren efter att uppnå sin fulla potential i både kropp och själ.

Yogaformen är utformad av Wivi-Anne Nyberg som tagit till vara på ayurvedans uråldriga kunskap om livet och den indiska självläkekonsten. Tillsammans ger de två en karta för oss att följa för att hitta balans mellan sinne, själ och kropp. I mötet mellan kunskapen om yogans filosofi, individens biomekanik och ayurvedans visdom skapas en unik yogastil.

Ayur Yoga – livets förening

Ayur betyder livet och yoga betyder förening. Ayur yoga blir alltså livets yoga eller livets förening och det speglar målet med träningen; En stark och smidig kropp, höjd kroppsmedvetenhet, ökad fokus- och koncentrationsförmåga kombinerat med ett avstressande inre lugn och harmoniskt sinne. Tanken är att en människa som uppnår denna fullständiga balans också är en människa som är fri från sjukdom.

Den här unga yogastilen har snabbt blivit populär bland människor i alla åldrar som söker efter ett större medvetande i vardagen och ett balanserat välbefinnande både på det mentala och fysiska planet. Kom med på ayur yoga och stärk både kropp och själ!