Yoga bort din vardagsstress

Yoga har många hälsofrämjande kvalitéer. Bland annat är den ett fantastiskt sätt att motverka stress, både fysisk och mental sådan. Med samhällets ökade utbud och snabba tekniska framfart så är det mycket högre risk att vi blir stressade i vardagen. Men visste du att långvarig eller kronisk stress kan leda till många olika problem?

Långvarig stress kan leda till:

  • Fysisk smärta, till exempel nack- eller ryggvärk
  • Mag- och tarmbesvär
  • Sömnstörningar
  • Hjärtsjukdomar
  • Sämre immunförsvar

Om du kan hantera stresstoppar effektivt och bra så de bara blir tillfälliga höjs inte risken för besvären alls. Därför kan en stunds yoga såhär i stressiga tider vara extra nyttigt för kropp och själ. På Hälsobalans i Helsingborg kan du få hjälp och stöd för att komma igång med din yogaträning. Här kan du prova på olika yogastilar och tekniker för att hitta precis rätt träning som hjälper dig.

Yogar du med alla sinnen?

Yoga kan göra under för både det fysiska och spirituella. Yoga får muskler att slappna av och ger själen lite mera ro. Ofta fokuserar vi mycket på just de kroppsliga förnimmelserna av hur träningen känns, men många väljer att involvera andra sinnen också. Skön musik eller naturljud kan hjälpa meditation- och avslappningsövningar och det kan även dofter från till exempel eteriska oljor göra.

Du kanske har några favoritdofter redan? Vi har i alla fall en liten lista här på dofter du kanske vill prova för att uppnå precis rätt sinnesstämning:

  • Lugnande och avslappnande: Lavendel, kamomill, vetiver
  • Upplyftande: Citron, lime, cassia
  • För andningsövningar: Pepparmint, eucalyptus, rosmarin, kardemumma
  • Stärkande med invärtes mentalt fokus: Sandalwood, ceder
  • Förankrande och stabiliserande: Ingefära, patchouli

Vilka av de här har du testat? Vilka skulle du vilja testa? Kom ihåg att det är helt okej att ha flera favoriter och anpassa doft efter vad du vill uppnå för sinnesstämning!

Konsten att Yoga på rätt sätt

Många vänder sig till yoga för att läka sin kropp eller själ. Yogans positiva inverkningar är ofta föremål för alla möjliga nyhetsartiklar. En studie visar dock att många som testar yoga, framför allt för att läka kroppen, i slutändan får mer ont än de hade innan. För att inte riskera skada är det mycket viktigt att utöva yogan med rätt kunskap i grunden. Hos Hälsobalans i Helsingborg kan vi guida dig till rätt sätt att utöva yoga så du får det positiva gensvar av träningen som du vill ha. Vi har både kunskapen och erfarenheten att lära ut rätt sätt!

Ta hjälp av kunniga Yogalärare

Risken att skada sig genom yoga under ledning av kunniga proffs är otroligt liten. Genomförd på rätt sätt har yogan positiv inverkan på allt från blodtryck, kolesterol och hjärtrytm till depression, ångest och sömnproblem. Vi hjälper dig gärna med både kropp och själ. Behöver du mer själslig hjälp så erbjuder vi också samtalsterapi – något som kan vara ett otroligt bra komplement till yogaträningen.