Konsten att Yoga på rätt sätt

Många vänder sig till yoga för att läka sin kropp eller själ. Yogans positiva inverkningar är ofta föremål för alla möjliga nyhetsartiklar. En studie visar dock att många som testar yoga, framför allt för att läka kroppen, i slutändan får mer ont än de hade innan. För att inte riskera skada är det mycket viktigt att utöva yogan med rätt kunskap i grunden. Hos Hälsobalans i Helsingborg kan vi guida dig till rätt sätt att utöva yoga så du får det positiva gensvar av träningen som du vill ha. Vi har både kunskapen och erfarenheten att lära ut rätt sätt!

Ta hjälp av kunniga Yogalärare

Risken att skada sig genom yoga under ledning av kunniga proffs är otroligt liten. Genomförd på rätt sätt har yogan positiv inverkan på allt från blodtryck, kolesterol och hjärtrytm till depression, ångest och sömnproblem. Vi hjälper dig gärna med både kropp och själ. Behöver du mer själslig hjälp så erbjuder vi också samtalsterapi – något som kan vara ett otroligt bra komplement till yogaträningen.

Yoga för hjärnans skull

Ny forskning visar återigen på yogans goda inverkan på kroppens hälsa! I en studie gjord i Sao Paolo har forskare sett tecken på att yoga stärker själva hjärnans motståndskraft mot den nedbrytningsprocess som kroppens åldrande naturligt för med sig.

Hälsosamt för hjärnan med yoga

42 kvinnor, alla över 60 år, deltog i studien. Hälften utav dem hade utövat yoga och den del som gjort så hade en mer välbevarad prefrontalkortex – den del av hjärnan som förknippas med kognition och framför allt demenssjukdomar. Doktor Kozasa säger att det kan bero på att yoga involverar en hög grad av fokus och koncentration. Rena hjärngympan! Doktor Kozasa säger också att mer forskning behövs för att definitivt bevisa yogans hälsosamma verkan på hjärnan.

Träna yoga hos oss!

I väntan på fler spännande forskningsresultat kan du dock passa på att uppleva yogans härliga hälsosamma krafter själv. Träna yoga med Hälsobalans i Helsingborg för att motionera både kropp och hjärna!

Källa: Daily mail  

 

Yogi-frukost

Yoga handlar om balansen mellan kropp och själ. Den harmonin verkar läkande och många söker vägen dit genom att träna yoga och att meditera. Men för yogis är maten minst lika viktig. Komplettera din träning hos Hälsobalans i Helsingborg med en sund yogi-kost för att nå bästa resultat.

Vad du äter påverkar dina energinivåer. Om ditt blodsocker svajar mycket under dagen kan det leda till episoder som är stressande för både kropp och själ. Därför är frukosten som start på dagen ett viktigt mål för yogis. En bra start på dagen får fart på kroppens energier och hjälper uppnå harmoni.

Som inspiration tänkte vi bidra med ett recept på en lite annorlunda havregrynsgröt som både smakar gott och ger dig energi som räcker länge.

Havregrynsgröt – yogi style

  • 1 dl havregryn
  • 1 litet äpple, tärnat
  • 1 krm mald kanel
  • ½ krm salt
  • 2 ½ dl vatten

Till servering:

  • 1 granatäpple
  • Kokosflakes
  • Mjölk

Blanda havregryn, tärnat äpple, kanel, salt och vatten i en kastrull. Koka upp och låt det koka på svag värme i cirka 5 minuter tills gröten fått en fin konsistens. Lägg upp gröten och toppa den med kokosflakes och granatäpple. Tillsätt mjölk av valfri sort. Många väljer att byta ut komjölk mot någon form av växtbaserad mjölkliknande dryck.