Kvällsyoga bra för själen

Stärka kroppens muskler.

Yoga är inte bara en träningsform som stärker kroppens muskler. Den skapar också avslappning och själslig rofylldhet. Efter en lång dag kan det vara svårt att komma till ro. Många har hektiska och stressande liv där de skyndar mellan jobb och familj. Det är såklart också ofta roligt att vara i farten, men det kan göra att det blir svårt att slappna av när det är dags att sova.

Du behöver inte ta ett långt yogapass på kvällen, det räcker med några minuter för att mjuka upp spända muskler så du kan ligga skönt och avslappnat i sängen. Övningarna löser upp spänningarna i musklerna samtidigt som du får en skön andningspaus i vardagen som gör att du kan slappna av mentalt och komma i rätt stämning för att sova riktigt gott.

Sova bättre på natten.

Välj lugna och ganska mjuka övningar som inte stressar kroppen genom smärta från stretchande eller får upp din puls. Tanken är att få en stunds meditativ avslappning innan sänggåendet. En stunds yoga på kvällen kan också göra att du vaknar gladare eftersom du löst upp muskelspänningar som annars skulle stört din nattsömn. Kom gärna på yogapass hos Hälsobalans i Helsingborg för att hitta dina favoritövningar!