Vad gör du åt din stress?

Det finns många orsaker till stress i livet. Det kan vara så att du bär på en gammal reaktion som du går och bär på. Till slut blir det för mycket i livet och det blir för fullt inuti dig och du får ont i huvudet, känner dig irriterad, blir ofta sjuk såsom återkommande förkylningar, värk i kroppen. Till slut hamnar du i en kronisk stress och det kan du leda till depression och då har din kropp redan kollapsat. Vad som händer då är att ditt närminne försvinner, du har svårt för att höra ljud, alla ljud blir förstärkta och du har svårt för att förstå saker som tidigare varit självklara för dig.

Det viktiga är att du lyssnar på din kropp och gör något åt din stress när du känner att den kommer. Du vill ju inte hamna i stressrelaterad depression, eller hur? Glöm inte att ta hand om dig!

Det finns olika typer av stress, vi kallar dom negativ stress och positiv stress.

Negativ stress

Känner du att du inte hinner med alla förväntningar som familjen, vänner, kollegor har på dig? Ja, då kan du känna dig otillräcklig på många olika sätt både psykiskt och fysiskt. Om det hela tiden får hålla på så att du ska känna dessa känslor så kommer du hamna i en djupare stress och till slut blir du ”utbränd”

Positiv stress

Lite stress i livet är bra och nödvändig för att vi ska kunna prestera. När du är uttråkad så arbetar du sämre och prestationen blir inget vidare. När du är glad, ivrig så arbetar du bäst och därmed gör du ett bra jobb, du presterar bättre och utvecklas positivt. Dina idéer och kreativitet växer och du hänger med i tankar och idéer dina kollegor har.

Det du kan göra i negativa stress perioder är att lära dig andas rätt, meditera, yoga, ändra attityd och din tanke till situationerna.

Se nu till att ta hand om dig själv!
Lycka till!

Min Facebooksida