Mental träning

  • Lägg märke till under en dag på vad du säger, hur du pratar och vilka ord du använder. Det kan finnas ordval du gör som är negativa mot dig själv och helt enkelt suger ut din energi. Ta bort vissa ord som ”kan inte”, ”det går inte”. Det är definitivt sådana fraser som ger negativ energi. Dom orden finns inte!
  • När du använder mental träning så är det mycket viktigt att du kan ha möjlighet att återhämta dig snabbt efter motgångar. För en del kan det vara att köra ett träningspass eller gå på en långpromenad.  För andra att kanske det är att skriva dagbok eller rent av göra släktforskning.  Det beror ju självklart helt och hållet på vilket intresse man har.  Fundera på hur du vill ha din avkoppling stund när du går igenom en motgång. Hur vill du att ditt liv ska vara? Vill du ha glädje eller vill du leva i negativitet omkring dig. Lägg all din energi på att njuta av saker du tycker är roligt och mår bra av.
  • Tala om för dig själv varje dag vad du är bra på, tala INTE om till dig själv vad du inte är bra på. Vem är bra på allt? Talar du om för dig själv vad du är bra på varje dag så kommer du att växa inom dig.  Fokusera på de positiva sakerna omkring den negativa händelsen. Först då kommer du att hitta lösningen på ett sätt som kommer att ge dig din energi tillbaka.
  • Ge dig själv utmaningar i livet, det utvecklas du av. Lever du ett problemfritt liv så kommer du förmodligen att stanna kvar där du är och absolut inte utvecklas. Alla utmaningar gör dig starkare och starkare och det gäller både ditt arbete och i relationer.
  • Låter du dig nedvärderas av dig själv genom att tala om för alla vad du INTE kan istället för att tala om vad DU kan. Starta omgående med att tala om vad DU kan och ta genast bort och tala om för dig själv gång på gång vad du inte kan. Det finns ingen människa som kan ALLT!

Njut av dagen i mindfulness <3

…/Paula