Känslomässig stress

Vad händer egentligen med kroppen vid känslomässig stress? När vi inte mår bra känslomässigt händer det mycket med kroppen. Det kan vara saker som händer i livet, dödsfall eller känslomässiga relationer. Alla tar vi det olika. En del av oss människor kan ta saker och ting väldigt hårt medans en del andra inte bryr sig.
Så saker som händer med ditt inre är mycket!

  • Om du har en långvarig känslomässig stress blir det automatiskt att vi stänger av signalerna/känslorna för att klara av svåra situationer vi kan få vara med om.
  • Du är ständigt trött. Du vilar och vilar men tycks aldrig känna dig utvilad.
  • du har svårt för att höra vissa ljud, som till exempel din kollega som skriver på tangenterna eller som kanske när det blir för många ljud omkring dig. Att sitta i en grupp med flera personer kan få dig att få en panik känsla.
  • Svårt att koncentrera sig och minnas saker. Och bli extremt trött om du har koncentrerat dig på en sak länge.

För att du inte ska hamna i detta mönster är det viktigt att ha en god kontakt med ditt inre. Att ha kontakt med alla dina känslor som ilska, sorg och glädje och andra känslor är mycket viktigt. Konsekvenserna av att inte ha kontakt med sitt inre gör att du får svårt att göra en bedömning vad som är dåligt eller bättre för dig. Denna process pågår en längre tid innan du börjar känna dig utmattad! Ofta märker du inte av det själv utan det kan vara din omgivning, familj eller vänner som märker att du är annorlunda på ett vis.

Det finns olika sätt att nå sitt inre.  Kundaliniyoga är enormt bra för att nå sitt inre. Har du kommit in i denna känslomässiga stress så är det viktigt att du pratar om det, tillsammans med dina nära eller om du har en nära vän. Har du inte det så tycker jag att du ska boka tid för samtal hos en terapeut. Ibland är det inte alltid lätt att blotta sitt inre för nära och kära eller din nära vän.

Har du känslomässig stress under en längre tid kan det ge hjärnskador som att du kommer aldig att bli densamma som du varit tidigare. Du behöver jobba med det på ett professionellt sätt och behöver hjälp tillbaka. För många som hamnat i en känslomässig stress kan det vara en räddning men man behöver alltid hjälp med att hitta tillbaka för att lära sig att sätta gränserna och får lyckan och känslan för ro tillbaka.
Välkommen att kontakta mig för samtalsterapi och hör av dig på min e-mail eller mobil om du har några frågor.

 Hälsobalans Facebooksida

En reaktion på ”Känslomässig stress

Kommentarer inaktiverade.