Meditation & mindfulness

Meditation handlar om att få kontroll över sinnet för att nå inre tystnad. Det kan vara att fokusera på en känsla, en färg, ett mantra eller dina andetag. Meditation är ett sätt att förhålla sig till livet här och nu!

meditationMeditation är ett tillstånd där kroppen är avslappnad, tankarna tysta och där vi är öppna för stundens sinnesintryck. Du är närvarande i det som sker just nu. Det händer oss alla då och då, till exempel när vi lyssnar till musik vi tycker om, smeker din hund eller leker med ditt barn. Då är Du i ett tillstånd vi kallar för Mindfulness. Dem där stunderna av frid och ro är inte alltid lätta att uppnå. Det dyker ofta upp någonting som stör den inre friden och får tankarna att driva planlöst omkring.

Den viktigaste träningen du kan ägna dig åt i dagens tankebrus är meditation/mindfulness!

Är du intresserad av att gå en kurs i meditation? Eller är ni kanske några stycken deltagare som är intresserade av gruppmeditation? Kursen kan utformas efter Dina behov och önskemål.

Kontakta HälsoBalans för mer info!

Varför meditation?

Fördelarna genomsyrar allt vi gör, vi får mer energi, blir friskare, arbetar och tänker effektivare och vi njuter mer av livet!

Meditation motverkar bland annat sömnlöshet, smärtor, nedstämdhet, PMS och dålig självkänsla. När du mediterar regelbundet kanske du efter ett tag upptäcker att du äter eller röker mindre eller att du inte längre behöver dina glasögon.

Meditation är rena mirakelmedlet! Hundratals medicinska undersökningar rapporterar att meditation är bra för hälsan. Personer som mediterar regelbundet ser ofta yngre ut än vad på grund av att det påverkar den hormonella aktiviteten. 20 minuters meditation har samma effekt som flera timmars sömn.

Mediterar du 20 minuter om dagen kommer du att få ett betydligt större välbefinnande redan efter 3 veckor!